Πλυντήριο πιάτων: συμβουλές συντήρησης

1. Καθαρίστε το φίλτρο παροχής νερού. α) κλείστε το διακόπτη της βρύσης και ξεβιδώστε το λάστιχο που οδηγεί στην πίσω όψη του πλυντηρίου. β) αφαιρέστε το φίλτρο και πλύνετε το με νερό.

2. Καθαρίστε σχολαστικά το φίλτρο νερού που βρίσκεται στον πάτο του πλυντηρίου. Ο σκοπός του είναι να φιλτράρει το νερό από υπολείμματα τροφίμων, που καταλήγει στην αντλία αποχέτευσης. Έτσι, αποφεύγεται η φραγή ή και η καταστροφή της αντλίας αποχέτευσης. Στριξτε και αφαιρέστε το φίλτρο. Ξεπλένεται με άφθονο νερό.

 

3. Να φροντίζετε η αλατοθηκη να είναι γεμάτη με αλάτι. Για να είναι το αποτέλεσμα της πλύσης το επιθυμητό , πρέπει το νερό παροχής να είναι μαλακό. Αυτό επιτυγχάνεται με τον αποσκληρυντή νερού. Να χρησιμοποιείται πάντα ειδικό αλάτι αναγέννησης.

 

 

 

4. Να καθαρίζετε τους βραχίονες από υπολείμματα τροφών και άλατα. Οι βραχίονες είναι τα τελικά εξαρτήματα που κάνουν την πλύση των σκευών μας , εκτοξεύοντας από τις μικρές τρύπες νερό. Αν για κάποιο λόγο οι τρυπούλες είναι κλειστές η πλύση δεν γίνεται σωστά. Αφαιρέστε τους βραχίονες και με ένα ψιλό σύρμα καθαρίστε τις τρύπες.

 

 

5. Να χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό λαμπρυντικο που συνιστά ο κατασκευαστής. Στις οδηγίες χρήσης της συσκευής αναγράφονται περισσότερες πληροφορίες. Ειδάλλως , μπορείτε να ρωτήσετε σ ΄ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα , έχοντας μαζί σας τον τύπο και μάρκα της συσκευής.
6. Να καθαρίζετε πάντα τα σκεύη από αποφάγια πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απομακρύνεται κολλημένα λίπη και τρόφιμα.
7. Να τοποθετείτε τα σκεύη σας στη σωστή θέση και να αποφεύγετε την υπερφόρτωση του πλυντηρίου. Η σωστή ποσότητα αντικειμένων έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή πλύση.
8. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εξαρτάται από την χρήση του πλυντηρίου , να χρησιμοποιείται ένα πλήρες πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς σκεύη για τον καθαρισμό του δικτύου νερού από τα άλατα. Μπορείτε να προσθέσετε ειδικά και εγκεκριμένα καθαριστικά ή λευκό ξύδι.

Συντάκτης: tapavakos

Ψυκτικός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s