Πλυντήριο ρούχων μυρίζουν τα ρούχα

Πιθανοί λόγοι που κάνουν τα ρούχα να μυρίζουν μούχλα. Τι κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα;

1. Υπολείμματα νερού στο λάστιχο της πόρτας.

Μετά από κάθε πλύση, μ’ ένα σφουγγάρι μαζεύουμε τα νερά που έχουν μείνει στο κάτω μέρος του λάστιχου της πόρτας . Φροντίζουμε η πόρτα να παραμένει ανοιχτή έως την επόμενη πλύση για να εξατμιστεί η υγρασία.

2. Στάσιμα νερά ανάμεσα στο τύμπανο και στον κάδο.

Χρήση ειδικών καθαριστικών για τη μούχλα. Το καθένα έχει συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης. Τις ακολουθούμε πιστά για μέγιστα αποτελέσματα. Για να αποφύγουμε τη συσσώρευση μούχλας ,μπορούμε να ανοίγουμε τακτικά το φίλτρο αποστράγγισης ώστε να ελευθερώνονται τα στάσιμα νερά και κάθε 1 μήνα να κάνουμε μια πλύση (χωρίς ρούχα) στην ανώτερη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας λευκό ξίδι ή ειδικά καθαριστικά μούχλας και αλάτων. Ο χρόνος που αναφέρω ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του πλυντηρίου (αφήστε σχόλιο για την περίπτωσή σας).

3. Η σαπουνοθήκη και η βάση της.

Όταν η σαπουνοθήκη μένει κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα αναπτύσσεται μούχλα. Το νερό στον κάδο περνάει από τη σαπουνοθήκη. Οπότε , υπάρχει περίπτωση να μεταφέρονται οι μύκητες και σε άλλα σημεία. Αφαιρούμε τη σαπουνοθήκη από τη θέση της. Τρίβουμε με μια οδοντόβουρτσα περιμετρικά, το χώρο όπου εδράζεται η σαπουνοθήκη, κυρίως τις τρυπούλες που βρίσκονται στο πάνω μέρος καθώς , επίσης και τη σαπουνοθήκη .

Author: tapavakos

Ψυκτικός

Leave a Reply