Φίλτρο αποστράγγισης

Τι είναι το φίλτρο αποστράγγισης; Ποιος ο ρόλος του; Που βρίσκεται και πώς το αφαιρείτε;

Τι είναι το φίλτρο αποστράγγισης;

Το φίλτρο αποστράγγισης είναι όπως λέει και η λέξη ένα φίλτρο, που φιλτράρει το νερό που φεύγει από τον κάδο , περνάει από την αντλία αποχέτευσης και καταλήγει από το σπιράλ σωλήνα στο αποχετευτικό δίκτυο. Το φίλτρο βρίσκεται μέσα στην αντλία αποχέτευσης.

 

Ποιος ο ρόλος του;

Ο ρόλος του είναι να φιλτράρει – συγκρατεί χνούδια, κέρματα, υφάσματα , μικρά μεταλλικά αντικείμενα και ότι άλλο ξένο σώμα βρίσκεται στα ρούχα. Έτσι , δεν αφήνει στερεά σώματα να πάνε στη φτερωτή της αντλίας και να προκαλέσει κάποιο μπλοκάρισμα.

Που βρίσκεται και πώς το αφαιρείτε;

Βγάλε τη συσκευή από την πρίζα.

Στην εμπρόσθια και συνήθως στην κάτω δεξιά μεριά του πλυντηρίου βρίσκεται η αντλία αποχέτευσης . Αφαιρέστε ή ανοίξτε το προστατευτικό καπάκι.

Τοποθετήστε πετσέτες ή ένα μικρό ταψάκι για το νερό που θα τρέξει κατά το άνοιγμα. Στρίψτε αριστερόστροφα και ξεβιδώστε την τάπα. Τα καινούργια πλυντήρια δίπλα στην τάπα της αντλίας έχουν ένα μικρό σωληνάκι . Πριν ανοίξετε την τάπα μπορείτε να αφαιρέσετε το νερό από το μικρό σωληνάκι . Με ένα φακό δείτε αν υπάρχουν αντικείμενα στο εσωτερικό της και αν μπλοκάρουν την φτερωτή .

Βιδώστε ξανά το φίλτρο. Αν δυσκολεύεστε να το βιδώσετε παρατηρήστε τις εγκοπές που έχει. Πρέπει να μπουν σωστά στον οδηγό – πατούρα.

Για απορίες αφήστε σχόλιο.

Συντάκτης: tapavakos

Ψυκτικός

13 thoughts

 1. Καλημέρα έχω κάνει τα πάντα και τελικά έβγαλα την αντλια.Την δίνω 220 και δουλεύει κανονικά όταν προσπαθώ να την σταματήσω δεν μπορώ αλλά αν την κρατάω πριν την δώσω ρεύμα δεν γυρίζει μήπως φταίει η αντλια. ευχαριστώ για τον χρόνο σου

  Μου αρέσει!

  1. Η κλεμα της αντλιας βγαζει 220v? Αν ναι βάλε ενα προγραμμα να παρει νερο ο καδος και ξεβιδωσε λιγο το φιλτρο της αντλιας. Βγαινει το νερο απο το φίλτρο? Αν ναι αντικατεστησε την αντλια. Αν οχι εχεις καποιο βουλωμα πριν την αντλια.

   Μου αρέσει!

 2. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές …
  Έκανα ότι είπατε κ ανακάλυψα ένα πολύ μικρό Καλτσάκι της μικρής μου σφηνωμένο στην αντλία, το οποίο ούτε καν μπορούσα να δω στην αρχή .
  Δούλεψε μια χαρά μετά κ πάλι ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  1. Ξεβιδωσε το φίλτρο. Βάλε οποιαδήποτε πρόγραμμα και άφησε το λίγα δευτερόλεπτα να πάρει νερό. Παρατήρησε αν βγαζει νερό από την αντλία με φυσική ροή. Επίσης, βάλε χειροκίνητα να κάνει αποστράγγιση και δες αν δουλεύει η αντλία (γυρίζει η φτερωτή). Στείλε τα αποτελέσματα.

   Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα σας, το φίλτρο μου είχε ένα λάστιχο το οποίο κατά λάθος αφαιρέθηκε, δεν γνωρίζω αν ήταν ενσωματωμένο από την μέσα πλευρά της φτερωτής ή όχι…Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνει αποστράγγιση το πλυντήριο και να βγάζει ένδειξη «ΟΕ», είναι lg

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s