Φίλτρο αποστράγγισης

Τι είναι το φίλτρο αποστράγγισης; Ποιος ο ρόλος του; Που βρίσκεται και πώς το αφαιρείτε;

Τι είναι το φίλτρο αποστράγγισης;

Το φίλτρο αποστράγγισης είναι όπως λέει και η λέξη ένα φίλτρο, που φιλτράρει το νερό που φεύγει από τον κάδο , περνάει από την αντλία αποχέτευσης και καταλήγει από το σπιράλ σωλήνα στο αποχετευτικό δίκτυο. Το φίλτρο βρίσκεται μέσα στην αντλία αποχέτευσης.

 

Ποιος ο ρόλος του;

Ο ρόλος του είναι να φιλτράρει – συγκρατεί χνούδια, κέρματα, υφάσματα , μικρά μεταλλικά αντικείμενα και ότι άλλο ξένο σώμα βρίσκεται στα ρούχα. Έτσι , δεν αφήνει στερεά σώματα να πάνε στη φτερωτή της αντλίας και να προκαλέσει κάποιο μπλοκάρισμα.

Που βρίσκεται και πώς το αφαιρείτε;

Βγάλε τη συσκευή από την πρίζα.

Στην εμπρόσθια και συνήθως στην κάτω δεξιά μεριά του πλυντηρίου βρίσκεται η αντλία αποχέτευσης . Αφαιρέστε ή ανοίξτε το προστατευτικό καπάκι.

Τοποθετήστε πετσέτες ή ένα μικρό ταψάκι για το νερό που θα τρέξει κατά το άνοιγμα. Στρίψτε αριστερόστροφα και ξεβιδώστε την τάπα. Τα καινούργια πλυντήρια δίπλα στην τάπα της αντλίας έχουν ένα μικρό σωληνάκι . Πριν ανοίξετε την τάπα μπορείτε να αφαιρέσετε το νερό από το μικρό σωληνάκι . Με ένα φακό δείτε αν υπάρχουν αντικείμενα στο εσωτερικό της και αν μπλοκάρουν την φτερωτή .

Βιδώστε ξανά το φίλτρο. Αν δυσκολεύεστε να το βιδώσετε παρατηρήστε τις εγκοπές που έχει. Πρέπει να μπουν σωστά στον οδηγό – πατούρα.

Για απορίες αφήστε σχόλιο.

Author: tapavakos

Ψυκτικός

19 thoughts

 1. Ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικό άρθρο, μόλις έλυσα το πρόβλημα της φτερωτής, είχε περάσει ένα κορδόνι από ταμπελάκι καινούργιου ρούχου και είχε γίνει θηλιά με αποτέλεσμα να βγάζει σφάλμα F18. Ζοριζόταν όταν έφτανε η στιγμή του στιψίματος καθώς έπρεπε να γίνει απάντληση νερού (έκανε θόρυβο καθώς έκανε την περιστροφή γιατί το κορδόνι είχε ένα πλαστικό στις άκρες του και χτυπούσε).

 2. Καλησπέρα έχω μια ερώτηση για την αντλία αποχέτευσης. Από τη πρώτη μέρα που αγόρασα το πλυντήριο το μόνο που κάνει η βιδωτή τάπα είναι να γυρνάει 90 μοίρες προς τα αριστερά και δεν μπορώ να τη τραβήξω έξω για να τη καθαρίσω. Κοντά 9 χρόνια τώρα πήγαν όλα καλά. Τώρα δεν κάνει σωστή άντληση και εμφανίζει error f18, 8 στις 10 φορές. Είναι πλακέτα ή αντλία το θέμα μου;

    1. F18 είναι πρόβλημα εισαγωγής νερού. Δες εδώ πως να καθαρίσεις τα φίλτρα παροχής

     https://tapavakos.gr/2018/02/11/συμβουλές-συντήρησης-πλυντηρίου-ρού/

     Δες εδω πως ειναι το φίλτρο και πως ξεβιδωνει

     https://youtu.be/41-A8IwptTI

     Αν το φίλτρο δεν βγαίνει έχει κολλήσει από τα άλατα, οπότε θέλεις αντικατάσταση αντλίας. Πλακέτα δεν νομίζω να είναι.

     1. Ευχαριστώ πολύ!!!!! Πρέπει να είναι η παροχή νερού στο χρόνο του μαλακτικού διότι τώρα είδα ότι το μαλακτικό είναι ακόμα στη θέση του. Αλλά πάντως και η αντλία είναι έτοιμοι!

 3. Καλημέρα έχω κάνει τα πάντα και τελικά έβγαλα την αντλια.Την δίνω 220 και δουλεύει κανονικά όταν προσπαθώ να την σταματήσω δεν μπορώ αλλά αν την κρατάω πριν την δώσω ρεύμα δεν γυρίζει μήπως φταίει η αντλια. ευχαριστώ για τον χρόνο σου

  1. Η κλεμα της αντλιας βγαζει 220v? Αν ναι βάλε ενα προγραμμα να παρει νερο ο καδος και ξεβιδωσε λιγο το φιλτρο της αντλιας. Βγαινει το νερο απο το φίλτρο? Αν ναι αντικατεστησε την αντλια. Αν οχι εχεις καποιο βουλωμα πριν την αντλια.

 4. Καλησπέρα !πως ξεβιδώνω το φίλτρο ;
  Διότι η φτερωτή δεν φαίνεται να την εμποδίζει κάτι .

 5. Εμένα δεν γυρνά το φίλτρο , σαν να έχει κόλληση! Το γυρναω και στις δυο κατευθύνσεις, το τραβάω αλλά δεν βγαίνει ! Τι να κανω

 6. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές …
  Έκανα ότι είπατε κ ανακάλυψα ένα πολύ μικρό Καλτσάκι της μικρής μου σφηνωμένο στην αντλία, το οποίο ούτε καν μπορούσα να δω στην αρχή .
  Δούλεψε μια χαρά μετά κ πάλι ευχαριστώ

 7. Έκανα το καθαρισμό όπως περιγράψατε κ εξακολουθεί να βγάζει το σφάλμα Ε18. Μπορώ να κάνω κ κάτι άλλο ;

  1. Ξεβιδωσε το φίλτρο. Βάλε οποιαδήποτε πρόγραμμα και άφησε το λίγα δευτερόλεπτα να πάρει νερό. Παρατήρησε αν βγαζει νερό από την αντλία με φυσική ροή. Επίσης, βάλε χειροκίνητα να κάνει αποστράγγιση και δες αν δουλεύει η αντλία (γυρίζει η φτερωτή). Στείλε τα αποτελέσματα.

 8. Καλησπέρα σας, το φίλτρο μου είχε ένα λάστιχο το οποίο κατά λάθος αφαιρέθηκε, δεν γνωρίζω αν ήταν ενσωματωμένο από την μέσα πλευρά της φτερωτής ή όχι…Το αποτέλεσμα είναι να μην κάνει αποστράγγιση το πλυντήριο και να βγάζει ένδειξη «ΟΕ», είναι lg

  1. Πρόβλημα στην αντλία αποστράγγισης είναι το ΟΕ. Με ένα φακό δείτε αν υπάρχουν αντικείμενα στο εσωτερικό της και αν μπλοκάρουν την φτερωτή .

Leave a Reply