Αλάτι αποσκλήρυνσης πλυντηρίου πιάτων

Αλάτι αποσκλήρυνσης πλυντηρίου πιάτων:

Τι είναι το αλάτι αποσκλήρυνσης;

Ποια είναι η χρησιμότητά του;

Που βάζετε το αλάτι και πόσο;

Τι είναι το αλάτι αποσκλήρυνσης;

Αλάτι αποσκλήρυνσης πλυντηρίου πιάτων

Το νερό από τα δημόσια δίκτυα διαφέρει στη σκληρότητα ανάλογα την περιοχή. Για την μεγαλύτερη διάρκεια των πλυντηρίων πιάτων και για το μέγιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιείται  αλάτι αποσκλήρυνσης. Το αλάτι των πλυντηρίων πιάτων είναι χλωριούχο νάτριο , ότι είναι τα επιτραπέζια και θαλασσινά άλατα. Πρέπει να έχει μεγάλο μέγεθος (μεγάλοι κόκκοι) , ώστε να διασφαλίζεται ότι το αλάτι διαλύεται πιο αργά , χωρίς να δημιουργεί φραγμούς στην μονάδα μαλακτικού. Έχει χονδροειδή δομή , που σημαίνει ότι διαλύεται σταδιακά και χρησιμοποιείται πιο ομοιόμορφα. Είναι σχεδιασμένο να μην αφήνει υπολείμματα και είναι πολύ καθαρό.

Ποια είναι η χρησιμότητά του;

πλυντηριο πιατων γυαλισμενα ποτηρια

Το νερό από την βρύση μας περιέχει ασβέστη και μαγνήσιο και είναι γνωστό ως “σκληρό” νερό. Τα πλυντήρια πιάτων περιέχουν δοχείο αλατιού (αποσκληρυντή) , για την αντικατάσταση των ιόντων του ασβέστη και του μαγνησίου από το νερό με ιόντα νατρίου, σε μια διεργασία που ονομάζεται εναλλαγή ιόντων. Εάν αυτό δεν συμβεί σωστά , τα πιάτα σας θα εμφανίσουν λευκούς λεκέδες και θα μειωθεί η απόδοση του απορρυπαντικού. Επίσης , αποτρέπει το θάμπωμα των ποτηριών και την φθορά των σκευών – ποτηριών κ.τ.λ. Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τη θέρμανση του νερού .Διασφαλίζει την απόδοση και αυξάνει τον χρόνο ζωής του εξοπλισμού. 

Πού βάζετε το αλάτι και πόσο;

ταπα-δοχείου-αλατιού

Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων έχουν ενδεικτική λυχνία ειδοποίησης αλατιού αποσκλήρυνσης. Συνήθως , το δοχείο αλατιού βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλυντηρίου (βιδωτή τάπα). Σε μερικά πλυντήρια πιάτων πάγκου μπορεί να το βρείτε στα τοιχώματα αριστερά ή δεξιά. Το εγχειρίδιο χρήστη του πλυντηρίου σας αναφέρει την ποσότητα του αλατιού που πρέπει να προσθέσετε και με ποιο τρόπο. Αν παρατηρήσετε ότι τα ποτήρια σας έχουν αλμυρή γεύση, μπορεί να έχετε γεμίσει την ειδική θήκη του πλυντηρίου πιάτων σας περισσότερο αλάτι από το κανονικό. Να τηρείτε ευλαβικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και να δίνεται έμφαση στην ειδοποίηση έλλειψης αλατιού.

Πώς να συντηρήσετε το πλυντήριο πιάτων σας;

Αλάτι αποσκλήρυνσης πλυντηρίου πιάτων

Author: tapavakos

Ψυκτικός

Leave a Reply