Γιατί η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων δεν διαλύεται;

Μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων περιέχει: λευκαντικό που διασπά ορισμένους λεκέδες , αποσκληρυντικά που καθαρίζουν και μαλακώνουν το νερό , ένζυμα που αντιμετωπίζουν το άμυλο και την πρωτεΐνη , “δραστικά” που αφαιρούν ορισμένα κατάλοιπα.

 

Ο τρόπος και ο χρόνος τοποθέτησης της ταμπλέτας είναι σημαντικός ώστε να διαλυθεί πλήρως στον χρόνο που πρέπει και να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων μπορεί να μην διαλυθούν πλήρως σε σύντομους κύκλους. Ξεκινήστε διασφαλίζοντας ότι ο διανομέας απορρυπαντικού και ο δίσκος συλλογής ταμπλέτας είναι και οι δύο καθαροί. Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή προτού τοποθετήσετε απορρυπαντικό εντός της. Η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων πρέπει να τοποθετείται επίπεδα και όχι σε όρθια θέση.

Εάν τοποθετήσετε απορρυπαντικό ή ταμπλέτα πολύ πριν από την έναρξη του κύκλου πλύσης, μπορεί να σχηματίσει σβόλους ή να κολλήσει στον διανομέα. Τοποθετήστε το απορρυπαντικό στον διανομέα απορρυπαντικού ακριβώς πριν ξεκινήσετε έναν κύκλο πλύσης.

Ένας άλλος λόγος είναι η χρήση ταμπλέτας κακής ποιότητας. Συγκεκριμένες μάρκες ταμπλετών απορρυπαντικού δεν διαλύονται πλήρως. Αντικαταστείστε με καινούργια συσκευασία ή αλλάξτε κατασκευαστή.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

 

Το πλυντήριο πιάτων βασίζεται στους βραχίονες ψεκασμού για επαρκή διανομή νερού. Βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες ψεκασμού περιστρέφονται ελεύθερα και ότι δεν υπάρχουν σημάδια ζημιών. Ελέγξτε εάν τα ακροφύσια είναι μπλοκαρισμένα από απομεινάρια τροφίμων. Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τους βραχίονες ψεκασμού και να καθαρίσετε σχολαστικά τις οπές και τις γωνίες στους βραχίονες ψεκασμού, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η ροή του νερού.

Εάν μεγάλα σκεύη βρίσκονται κοντά στη θήκη της ταμπλέτας, η κυκλοφορία του νερού είναι μειωμένη. Τηρείτε πάντα τη σωστή θέση των σκευών σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Ένας άλλος λόγος που δεν διαλύεται πλήρως η ταμπλέτα είναι η θερμοκρασία του νερού. Ελέγξτε αν το νερό θερμαίνεται.

Author: tapavakos

Ψυκτικός

Leave a Reply